Bager Schmidts Bageri

 

Bager Schmidt, Andrea og Christian Schmidt startede bageri omkring 1900 lige midt i byens hjerte, her var både beboelse, café, bagerforretning og en tilstødende bygning med bageri.

På skiltet stod: ”konditori – caffeé C. Schmidt gramby”. Efter overleveringer reklamerede cafeén med, ”her kunne byens folk drikke eftermiddags kaffe efter traveturen i slotsparken søndag”.

I trediverne overtager næste generation Meta og Lause forretningen, de blev et par som alle i Gram og omegn kan huske. Lause var en meget vellidt og hyggelig bagermester, som næsten aldrig kom i bageriet, men var manden bag disken i forretningen. Mange sjove episoder udspandt sig her, og kneb det med at få flødekagerne udsolgt sidst på dagen, var Lause frisk på en god forretning, eller du fik blot et par ekstra kager med i handlen. Der skulle dog ikke opstå for mange problemer, for straks råbte han på Meta.

Næste generation Gerda og Erik overtager bageriet i halvfjerdserne, og bagerforretningen lukker lige først i halvfemserne, bliver så nedrevet for at give plads til den nye rundkørsel.

This post is also available in: German English

  • Bager Schmidts Bageri
    Bager Schmidts Bageri